HomeSerbiaЈереван: Полагање венаца на споменик страдалим српским пилотима

Јереван: Полагање венаца на споменик страдалим српским пилотима

Амбасадорка се обратила присутнима и истакла да су српски хероји и њихова трагична хуманитарна мисија постали симбол солидарности и пријатељства српског и јерменског народа.

Захвалила је Jерменији што достојанствено чувају сећање на српске ваздухопловце и воде бригу о меморијалу, који има специјални статус у провинцији Армавир.
Комеморативном догађају је присуствовало петнаестак представника МИП Јерменије, провинције Армавир, локалне заједнице и српске дијаспоре, а венце на споменик српским пилотима су положили директор Дирекције за Европу у Министарству спољних послова Јерменије Ара Маргарјан, шеф Дирекције за локалну самоуправу провинције Армавир Гор Ховханисјан и представници локалне заједнице.
Амбасадорка Републике Србије у Републици Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић положила је венац на споменик „Сломљено крило“ у месту Аршалујс, недалеко од Јеревана, подигнут у знак сећања на седморицу српских пилота који су пре 34 године изгубили живот у авионској несрећи током испоруке хуманитарне помоћи тадашње СФРЈ, након разорног земљотреса који је 1988. погодио Јерменију.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News