HomeSerbiaОдноси Србије и Јапана у сталном успону

Односи Србије и Јапана у сталном успону

Честитајући на поновном именовању министру Дачићу, амбасадор Јапана је изразио очекивање да ћемо у предстојећем периоду успоставити још чвршће међусобне везе и наставити да јачамо свеобухватну сарадњу кроз различите пројекте од   значаја за две стране.

Министар Дачић је  захвалио на гостовању професору Мијакеу, изражавајући задовољство поводом чињенице да у 2022. прослављамо 140. годишњицу пријатељства Србије и Јапана, односно датума прве дипломатске преписке између краља Србије Милана Обреновића и јапанског цара Меиђија 1882, коју настојимо да на што бољи начин обележимо кроз реализацију различитих активности какво је и данашње предавање професора Мијакеа. Истакао је да се мали број земаља у свету, може похвалити односима који датирају још из 19. века уз велике симпатије и снажан интерес за што боље међусобно упознавање.
Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Јапана Њ. Е. г. Такахика Кацумату и професора Кунихика Мијакеа, који је, у склопу обележавања 140. годишњице пријатељства Србије и Јапана, данас у Министарству спољних послова одржао предавање организовано у сарадњи Дипломатске академије Министарства спољних послова, Амбасаде Јапана у Београду а Међународног института за безбедност.
У разговору је заједнички оцењено да су односи Србије и Јапана у сталном успону, садржајни и вишеслојни и потврђена је опредељеност за даље јачање међусобног дијалога, размену посета на свим нивоима и повезивање привреда двеју земаља.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News