HomeSerbiaБјалисток: Отворен Конзулат Републике Србије

Бјалисток: Отворен Конзулат Републике Србије

Помоћник министра спољних послова за конзуларне послове Вера Вукићевић и амбасадор Републике Србије у Пољској Небојша Кошутић присуствовали су свечаном отварању Конзулата Србије у Бјалистоку, на чијем челу се налази почасни конзул Јарослав Антихович.

Свечаности је присуствовао представник Министарства спољних послова Пољске Хенрик Литвин, председник Подласког војводства војвода Бохдан Пажковски, заменик градоначелника Бјалистока Адам Мусиук, који су се и обратили присутнима. Такође, међу присутнима били су и представник Српске православне цркве, старешина Саборне цркве из Београда протојереј-ставрофор Петар Лукић, представник Пољске православне цркве архиепископ Бјалистока и Гдањска владика Јакуб, као и свештеник Михал Чиквин из цркве Светог Јована Богослова у Бјалистоку.
Отварање је било пропраћено и наступом хора Музичке академије у Варшави „Варславиа“ под диригентском палицом Милоша Богића, који је, поред извођења српске и пољске химне, одржао краћи концерт, отпевавши окупљенима и неколико српских народних песама.
Свечаној академији и пријему, који су уприличени поводом овог за Србију значајног догађаја у Пољској, присуствовале су бројне званице из Пољске и Србије. 
Отварање Конзулата уприличено је у оквиру традиционалне прославе Видовдана, који Пољска православна црква већ 15 година обележава у Бјалистоку.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News