HomeSerbiaЉубљана: Изложба „Иво Андрић – човек изнад времена“

Љубљана: Изложба „Иво Андрић – човек изнад времена“

Амбасадорка Републике Србије у Словенији Зорана Влатковић отворила је изложбу „Иво Андрић – човек изнад времена“ у Љубљани, у оквиру фестивала Иво Андрић, којим се у Словенији обележава 130 година од рођења великог српског писца.

На изложби, коју организује Амбасада Републике Србије у Љубљани, приказани су лични предмети Иве Андрића из колекције Музеја града Београда и реконструисана читава радна соба нашег нобеловца.

Свечаном отварању присуствовали су управник Библиотеке САНУ Миро Вуксановић, словеначка глумица Милена Зупанчич, представници српских друштава Словеније, Црквене општине Љубљана, словеначког јавног живота и медија и дипломатског кора.

Јелена Медаковић, директорка Музеја града Београда, истакла је да је Андрић не само српски писац и нобеловац, већ и универзално лице за читав простор некадашње Југославије. Управник Народне библиотеке Србије Владимир Пиштало надахнуто је говорио о људским особинама великог писца и о значају Андрићевог дела за све генерације српских писаца које су дошле после њега.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News