HomeSerbiaТокио: Пријем за дијаспору поводом јубилеја 140 година пријатељства Србије и Јапана

Токио: Пријем за дијаспору поводом јубилеја 140 година пријатељства Србије и Јапана

Амбасадорка Републике Србије у Токију Александра Ковач захвалила је грађанима на њиховом доприносу ширењу свести о нашој земљи, култури и обичајима у Јапану, као и јачању веза између два народа. Позвала је грађане да наставе да учествују у активностима и културним дешавањима које организује Амбасада, али и да дају предлоге за унапређење веза са матицом.

Овом приликом, амбасадорка Ковач уручила је захвалнице појединцима који су на својеврстан начин допринели обележавању јубилеја билатералних односа – уметници Маријани Анђелић, која је осмислила идејно решење за лого јубилеја, затим дугогодишњем предавачу српског језика Алми Окађима, која на добровољној основи води радионицу за децу из дијаспоре, и архитекти Ђорђу Дашићу због преданог ангажмана у адаптацији нове зграде Амбасаде.
Посебно је поздравила најмлађе госте и учеснике он-лајн радионице српског језика за децу из дијаспоре, коју Амбасада одржава сваке две недеље од јануара ове године.
 Грађани су имали прилику да се, у неформалној атмосфери, друже уз ракију и српске специјалитете.
У склопу обележавања јубилеја 140 година пријатељства Србије и Јапана, Амбасада Републике Србије у Токију организовала је пријем за дијаспору у Јапану, којем је присуствовало преко 100 грађана Србије и њихових породица, што је скоро половина од укупног броја наших држављана који живе у тој земљи.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News