HomeSerbiaТокио: Песничко вече у Амбасади

Токио: Песничко вече у Амбасади

Оценила је да поезија има моћ да пренесе поруку као ниједан други облик уметности и да професорка Јамасаки својим речима доноси глас хуманизма у ово време и овај свет, суочен са разним изазовима.

У склопу обележавања 140 година пријатељства Србије и Јапана, Амбасада Републике Србије у Токију организовала је песничко вече, током којег је професорка јапанологије на Филолошком факултету у Београду и песникиња Кајоко Јамасаки читала своје песме на јапанском језику из најновијих збирки „Требало би ићи на море“ и “Кад наступа тишина”.
У уводној речи, амбасадорка Републике Србије у Токију Александра Ковач истакла је дуг, богат и разноврстан допринос професорке Јамасаки односима Србије и Јапана.
Песникиња је, представљајући свој поетски израз, говорила о бројним мотивима и сећањима везаним за Србију, њену историју и културу.
Догађају су присуствовали чланови руководства Друштва пријатељства Јапан-Србија, представници академске заједнице, студенти књижевности са угледних токијских универзитета и други пријатељи Амбасаде.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News