HomeSerbiaТехеран: Амбасадор Тодоровић са ректором Универзитета Ал-Мустафа

Техеран: Амбасадор Тодоровић са ректором Универзитета Ал-Мустафа

Ректор Али Абаси је амбасадору представио Универзитет Ал-Мустафа као дом свих нација и култура света, истакавши да велико присуство научника из 130 држава света показује дубину научних и образовних активности овог универзитета на међународној сцени.

Он је указао значај успостављања, јачања и развоја научних веза Универзитета Ал-Мустафи са научним центрима Србије и вођења различитих заједничких научно-образовних формата, укључујући заједничке истраживачке пројекте, одржавање конференција, семинара, састанака, као и размену професора и студената. Нагласио је и важност одржавања краткорочних курсева.
Амбасадор Тодоровић је, ценећи научне и културне напоре Исламске Републике Иран, своју посету Универзитету Ал-Мустафа описао као корак за развој научне сарадње између универзитета Србије и Исламске Република Иран.
Али Абаси је посебно истакао да је Универзитет Ал-Мустафа заинтересован за успостављање обимне научне и образовне сарадње са српским универзитетима.
Он је истакао значај развоја односа између универзитета из Србије и Универзитета Ал-Мустафа и додао да дубина политичких односа две земље може да учини активнијом сарадњу у различитим привредним, културним, спортским и научним секторима.
Абаси је културну сродност Ирана са источноевропским земљама окарактерисао као важну платформу за проширење сарадње, наводећи да близак културни и пријатељски однос народа Ирана и Србије, као и развој научних односа између академских институција две земље, има значајан утицај на друге културне и друштвене области.
Амбасадор Републике Србије у Техерану Драган Тодоровић састао се са ректором Универзитета Ал-Мустафа у Кому Алијем Абасијем.
Амбасадор је нагласио да је Србија веома заинтересована за проширење односа са Ираном, као и да су две земље једна другој добри пријатељи.
Истичући потребу за развојем научних и културних веза Ирана и Србије, амбасадор Тодоровић је описао капацитете за наставу персијског језика као значајну тачку за развој научне сарадње између Универзитета Ал-Мустафи и универзитета Србије и истакао да је спреман да подржи развој научне, образовне и културне сарадње и комуникације.
Наводећи да односе Србије са Ираном нећемо ограничити само на Техеран, амбасадор рекао да уз добро планирање можемо да имамо више међусобних нивоа односа у областима науке, културе, туризма и другим областима.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News