HomeSerbiaСтаровић са председником Гамбије о унапређењу билатералних односа

Старовић са председником Гамбије о унапређењу билатералних односа

Старовић је председнику Гамбије предао лично писмо председника Републике Србије Александра Вучића са позивом за званичну посету Београду у наредном периоду.

Посета Гамбији је искоришћена и за одржавање прве рунде билатералних политичких консултација министарстава спољних послова Србије и Гамбије.
Јуче је у главном граду Гамбије отворен конзулат Републике Србије на челу са почасним конзулом Омаром Фалом, а током посете Банџулу државни секретар Старовић састао се и са министрима унутрашњих послова и омладине и спорта Гамбије.
Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић састао се данас у Банџулу са председником Гамбије Адамом Бароуом. Сусрету је присуствовао и министар спољних послова Гамбије Мамаду Тангара, као и новоименовани почасни конзул Републике Србије у Гамбији Омар Фал.
Током разговора констатовано је да се односи Србије и Гамбије налазе на узлазној путањи и да постоји велики простор за даље унапређење, посебно у области пољопривреде, образовања, науке и технолошког развоја, као и омладине и спорта.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News