HomeSerbiaСрбија постала чланица Међународног фонда за пољопривредни развој

Србија постала чланица Међународног фонда за пољопривредни развој

Током заседања одржан је састанак са председником ИФАД Ларијом, на којем је исказано обострано задовољство због повратка Србије у организацију, као и спремности за учешће Републике Србије у програмима ИФАД од узајамне користи.

У складу са активностима којима се бави ИФАД, државни секретар Алексић изразио је наду да ће чланство у овој организацији допринети унапређењу развоја пољопривреде у Србији, пре свега кроз помоћ угроженим групама у руралним подручјима.
Република Србија постала је нова чланица Међународног фонда за пољопривредни развој – ИФАД на 47. заседању Управљачког савета ове организације у Риму.
У свом обраћању, шеф делегације је захвалио председнику ИФАД Алавару Ларију, државама чланицама, као и свима који су подржали чланство Србије у овој организацији. Подсетивши да је Србија у склопу Југославије била активна у ИФАД, истакао је да овај чин представља на неки начин, повратак Републике Србије у организацију.
Амбасадор Алексић пренео је да је пољопривредни сектор четврти највећи сектор у Србији, што доприноси да питање безбедности хране остане један од примарних циљева, уз заштиту екосистема, природних ресурса и биодиверзитета.
Делегацију Републике Србије предводио је државни секретар Министарства спољних послова амбасадор Горан Алексић

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News