HomeSerbiaСеул: Српски филм у конкуренцији фестивала СДА

Сеул: Српски филм у конкуренцији фестивала СДА

Овај фестивал сваке године организује корејско Министарство културе, спорта и туризма, национална медијска куће „КБС“ и Влада града Сеула.

Учешће на овом престижном фестивалу представља солидну базу за даљи рад на промоцији српске кинематографије у Републици Кореји, као земљи чија кинематографија ужива планетарну популарност.
Филм „Пуцњи у Марсеју“ режисера Гордана Матића је, на иницијативу Амбасаде, која је упутила писмо препоруке и координираног наступа са Филмским центром Србије, први српски филм који је, након пуних 17 година, ушао у овогодишљи избор за награду СДА, док је наш филмски критичар Мирољуб Стојановић, признати познавалац азијске кинематографије, био члан жирија.
Званице су чинили представници корејских и иностраних кинематографских кућа, уметници из домена филмске уметности и представници дипломатског кора оних земаља чији су филмови/ТВ серије ушле у селекцију за неку од награда.
Амбасадор Републике Србије у Сеулу Немања Грбић присуствовао је, у својству специјалног госта, свечаној церемонији доделе награда на фестивалу најбољих телевизијских драмских продукција широм света СДА (2022 Seoul International Drama Awards).

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News