HomeSerbiaСеул: Предавање амбасадора Грбића у оквиру „Недеље Уједињених нација“

Сеул: Предавање амбасадора Грбића у оквиру „Недеље Уједињених нација“

Амбасадор Грбић је представио географски положај, историју, културу, обичаје и знаменитости наше земље, као и политичке односе и економску сарадњу између Србије и Кореје. Истакао је допринос Србије породици Уједињених нација, имајући у виду да је реч о држави сукцесору једног од оснивача светске организације, али и кроз значајно учешће у мировним мисијама. Нагласио је да је Србија дубоко посвећена поштовању принципа и постулата на којима почивају Уједињене нације, посебно оних који се тичу поштовања територијалног интегритета и суверенитета земаља чланица.

Овим догађајем, Република Кореја обележава јубилеј – 30 година од приступања УН.

Након предавања, председник Ли Санг-чул поздравио је амбасадора Грбића и захвалио му на учешћу у програму „Разговор са амбасадором“, те изразио наду да ће неке од размотрених идеја о сарадњи са сродним институцијама у Србији, о којима било речи у ранијим контактима, у наредном периоду бити конкретизоване.
Предавању су, поред студената, присуствовали  и представници и официри више земаља у оквиру Команде Уједињених нација.
На позив председника Ратног меморијала Кореје Лија Санг-чула, амбасадор Републике Србије у Републици Кореји Немања Грбић одржао је предавање о Србији у оквиру програма „Разговор са амбасадором“, који се одржава током „Недеље Уједињених нација“ („UN Culture Week“) у Сеулу.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News