HomeSerbiaСеул: Амбасадор Грбић у Корејској асоцијацији индустрије видео-игара (KGAMES)

Сеул: Амбасадор Грбић у Корејској асоцијацији индустрије видео-игара (KGAMES)

На састанку је договорено успостављање директне комуникације надлежних институција и организација две стране у области индустрије видео игара.

Амбасадор Грбић информисао је и о плану за изградњу ,,Гејминг вилиџ“ (Gaming Village) у Београду, који ће се позиционирати као регионални центар у индустрији видео игара, што би могло да буде веома интересантно за корејске компаније и актере у овој области.
Амбасадор Републике Србије у Сеулу Немања Грбић посетио је седиште Корејске асоцијације индустрије видео-игара (Korea Association of Game Industry – KGAMES), где се састао са генералним менаџером Одељења за политику пословања Чои Сонг-вуом и сарадницима.
Амбасадор је указао да Србија придаје изузетан значај креативним индустријама, укључујући и индустрију видео игара. Упознао је саговорника са убрзаним развојем индустрије информационо-комуникационих технологија у Србији и представио индустрију видео игара у Србији (око 130 компанија, са 2.200 запослених; приход око 125 милиона УСД).
Навео је да Асоцијација окупља 70 компанија чланица, са око 80.000 запослених у индустрији видео игара, као и да Кореја чини 7% глобалног тржишта у овој области.
Када је у питању образовање у индустрији видео-игара, амбасадор Грбић обавестио је о постојећим програмима у Србији на основним и мастер студијама на Универзитету у Београду, који су још увек у иницијалној фази и интересовао се за могућност размене са Корејом у овој области. Поздрављајући овакву иницијативу обавестио је да Кореја доста улаже у образовање у овом сектору, те да већ постоје и специјализоване средње школе у којима се изучавају неопходна знања и вештине за индустрију видео-игара.
Чои Сонг-ву захвалио је на представљеним информацијама и упознао са организацијом и активностима КГАМЕС.
Амбасадор је предложио да се процени могућност да стручњаци из Кореје посете Србију као гостујући предавачи, или ради учешћа на конференцијама о видео играма, како би се иницирала размена у сектору едукације.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News