HomeSerbiaСеул: Амбасадор Грбић са председником Корејске асоцијације увозника и председницима корејских компанија

Сеул: Амбасадор Грбић са председником Корејске асоцијације увозника и председницима корејских компанија

Ким Бјонг-гван позвао је српске извознике да учествују на Сајму увозних производа (Korea Import Fair), који се сваке године организује у Сеулу, и представе корејским увозницима и дистрибутерима своје производе, за које је оценио да имају пуно потенцијала за успех на корејском тржишту.

Амбасадор Грбић упутио је позив делегацији КОИМА, на челу са председником Кимом, да у наредном периоду посети Републику Србију и лично се увери у квалитет српских производа.
Корејска асоцијација увозника је приватна кровна организација, основана 1970. године, која окупља корејске увознике, а данас има око 8.500 чланова, који укључују широк дијапазон компанија великог, средњег и малог обима, из свих области увоза.
Након уводног састанка амбасадора Грбића са председником КОИМА, уследио је састанак на коме су размењене идеје о потенцијалима за конкретну привредну сарадњу са председницима компанија – чланицама Асоцијације, заинтересованих за сарадњу са Србијом.
Посебно је истакао извозни потенцијал квалитетних пољопривредних производа, хране и пића (житарице, замрзнуто воће, мед, месо, алкохолна пића и др), те указао да код корејских потрошача треба заједничким напорима побудити интересовање за производе из Србије.
Амбасадор Грбић упознао је саговорнике са обимом и структуром трговинске размене између Србије и Кореје, као и нашим настојањима да се у наредним годинама трговински биланс (са тренутних око 500 милиона УСД) удвостручи, превасходно растом извоза производа из Србије на корејско тржиште.
Председник Ким захвалио је на упућеном позиву и изразио интересовање за посету нашој земљи.
Амбасадор Републике Србије у Сеулу Немања Грбић посетио је седиште Корејске асоцијације увозника (КОИМА), где је имао састанак са председником КОИМА Кимом Бјонг-гваном и председницима корејских компанија заинтересованих за увоз производа из Србије.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News