HomeSerbiaРабат: Амбасадор Бауер отворио изложбу „Два лица пиротских ћилима“

Рабат: Амбасадор Бауер отворио изложбу „Два лица пиротских ћилима“

Поред амбасадора Ивана Бауера, на изложби су говорили председник Националне фондације музеја Краљевине Мароко Мехди Котби, директорка Националног музеја ткања и тепиха „Дар си сед“ (Dar Si Said) Селима Аит М’Барк, као и директорка Етнографског музеја из Београда Тијана Чолак – Антић Поповић.

Очекује се да ће изложбу „Два лица пиротских ћилима“ током лета видети велики број Мароканаца, али и страних туриста који ће посетити ову атрактивну туристичку дестинацију. 
Посетиоци ће имати прилику да виде најлепше примерке пиротских ћилима, али и да се увере у сличност тематика, боја и шара српских и мароканских ћилима.
Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко Иван Бауер отворио је у изложбу Етнографског музеја у Београду „Два лица пиротских ћилима“ у Музеју тепиха у Маракешу.
Овом изложбом наставља се велики број активности којима ће српска култура и традиција бити представљене мароканској јавности у оквиру „Године Србије у Мароку“.
Изложба, којој је присуствовао велики број новинара и других званица, организована је поводом обележавања 65 година од успостављања дипломатских односа Републике Србије и Краљевине Марока.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News