HomeSerbiaПредстављена кандидатура Србије за ЕКСПО 2027

Представљена кандидатура Србије за ЕКСПО 2027

Хвала вам на пажњи.
Србија је уверена да организацијом Специјализоване светске изложбе EXPO 2027 нуди универзалан и општеприхваћен контекст који очекујемо да буде веома добро примљен од стране готово свих учесника на изложби.
Такође, настојаћемо да посебну пажњу посветимо и оним земљама и регионима који немају такмаца у овом надметању. Ту, пре свега, мислим на земље у развоју и најмање развијене земље, за које је предвиђен посебан концепт и програм за сарадњу и учешће.
Велико ми је задовољство што данас имамо прилику да се окупимо поводом ове инспиративне и несвакидашње теме. Србија својом кандидатуром за организовање специјализоване светске изложбе EXPO 2027 у Београду, кроз тему игре и спорта, жели да промовише дух сарадње, спортског и фер надметања и подстакне и себе и друге да свет виде можда на један другачији начин.
Дубоко смо уверени да Србија може да понуди здрав амбијент и идеалне услове за организацију једне овакве манифестације и, као што и сами знате, то већ годину дана настојимо да предочимо свим чланицама Међународног бироа за изложбе.
Први смо почели припреме кандидатуре и саме локације изложбе, показали смо чврсту решеност Владе Србије и целокупне државе да овај пројекат успе.
Драги пријатељи и колеге
Цео текст обраћања министра Дачића поводом представљања кандидатуре Србије за организацију Специјализоване светске изложбе ЕКСПО 2027.
У том смислу, надамо се да ће земље чланице Међународног бироа за изложбе препознати космополитски дух модерне Србије  и нашег главног града и указати нам подршку.
Имајући у виду да регион југоисточне Европе последњих 30 година није био домаћин овакве манифестације, наш циљ је да ова изложба буде посвећена и његовој промоцији, у економском, културном, и сваком другом смислу.
Желео бих да нагласим да изузетно поштујемо остале кандидате са којима имамо веома добре и пријатељске односе, а што је, истовремено, у складу са нашим настојањима да негујемо пријатељства са државама из свих делова света.
Уколико будемо изабрани за домаћина ове престижне манифестације, можете бити сигурни да сте сви добродошли и да ће се Србија показати као сјајан домаћин, што смо доказали и много пута у протеклим годинама, организујући бројне међународне догађаје и скупове.
Поштоване екселенције

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News