HomeSerbiaППВ и МСП Дачић са америчким изаслаником Ескобаром

ППВ и МСП Дачић са америчким изаслаником Ескобаром

Овом приликом саговорници су разменили мишљења о актуелној ситуацији на Косову и Метохији.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је да је стратешко опредељење Републике Србије унапређење сарадње са САД, у областима од обостраног значаја, у циљу остваривања стабилности региона Западног Балкана.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са замеником помоћника државног секретара и специјалним изаслаником за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.

Габријел Ескобар је изразио разумевање за ставове Републике Србије и обећао да ће америчка страна уложити додатне напоре у оквиру подршке за изналажење решења актуелне ситуације.
Саговорници су изразили обострани интерес за  наставак позитивне динамике развоја укупних билатералних односа и додатног интензивирања политичког дијалога, односно организовања узајамних посета званичника наше две земље.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић пренео је своју забринутост због чињенице да девет година након потписивања Бриселског споразума није дошло до имплементације обавеза које је Приштина преузела, нарочито у погледу формирања Заједнице српских општина.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News