HomeSerbiaМинистар Дачић учествовао на 47. састанку Савета министара спољних послова држава чланица...

Министар Дачић учествовао на 47. састанку Савета министара спољних послова држава чланица BSEC

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић учествовао је данас на 47. састанку Савета министара спољних послова држава чланица Организације за црноморску економску сарадњу (BSEC), одржаном у онлајн формату, којим је председавао министар иностраних послова Републике Турске Хакан Фидан.

У свом иступању, министар Дачић је захвалио чланицама Организације на показаној конструктивности, посебно током недавног председавања Србије, што је омогућило да се реше нека вишегодишња отворена питања. Уз истицање стратешког, економског и инфраструктурног значаја црноморског региона и његовог потенцијала, изразио је уверење да Организација за црноморску економску сарадњу може да понуди решења за превазилажење свих актуелних изазова, на бази међусобног уважавања и разумевања и одговорног понашања свих актера. 
Министар Дачић је похвалио усвајање ажуриране Економске агенде, важног стратешког документа Организације, као и одлука о продужетку мандата генералном секретару амбасадору Лазару Команескуу и националним експертима у његовом тиму. 
У закључним оценама министар Дачић је поновио посвећеност Републике Србије да, као поуздан партнер у оквиру BSEC, настави да доприноси јачању ове значајне регионалне платформе за дијалог и сарадњу.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News