HomeSerbiaМинистар Дачић се састао са шефом дипломатије Азербејџана

Министар Дачић се састао са шефом дипломатије Азербејџана

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се данас са министром иностраних послова Републике Азербејџан Џејхуном Бајрамовим, који, на позив министра Дачића, борави у званичној билатералној посети Републици Србији.

Током састанка су потврђени јасни и принципијелни ставови у вези са неопходношћу поштовања принципа суверенитета и територијалног интегритета свих држава чланица УН, укључујући Републику Србију и Републику Азербејџан.
Два министра су овом приликом потписала Споразум о запошљавању чланова породице дипломатског и конзуларног особља.
Оцењено је да су односи две земље на виском нивоу, базирани на традиционално пријатељским везама, међусобном поверењу и поштовању принципа међународног права, као и одличним личним односима председника Србије Александра Вучића и председника Азербејџана Илхама Алијева.
Саговорници су се сагласили у оцени да постоји значајан простор за даље унапређење билатералне економске сарадње у различитим областима, пре свега у области енергетике, пољопривредно-прехрамбеног сектора, грађевине, фармацеутике, туризма и др. 
Током отвореног и пријатељског разговора, истакнут је обострани интерес и опредељеност за даље интензивирање политичког дијалога и укупне сарадње између Републике Србије и Републике Азербејџан у свим областима од заједничког интереса. 

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News