HomeSerbiaМинистар Дачић са шефом дипломатије Колумбије на маргинама 42. Генералне конференције Унеско

Министар Дачић са шефом дипломатије Колумбије на маргинама 42. Генералне конференције Унеско

Саговорници су размотрили могућности даљег развоја билатералних односа у сферама од обостраног интереса, пре свега кроз унапређење политичке, економске и привредне сарадње. 

Министар Дачић искористио је прилику да позове свог колумбијског колегу у званичну посету Београду, што би послужило уједно као и припрема за председничку посету.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са министром спољних послова Републике Колумбије Алваром Лејвом Дураном на маргинама 42. Генералне конференције Унеско у Паризу.
Саговорници су подвукли значај сарадње на мултилатералном плану, у међународним организацијама, као што је Унеско, али и регионалним организацијама западне хемисфере у којима Србија учествује (ОАД, АКД, Пацифичка алијанса).  Министар спољних послова Дачић подвукао је да бисмо високо ценили подршку Колумбије кандидатури Србије за реизбор за чланство у Извршном савету Унеско за период 2023-2027.
Изражена је жеља да се политички дијалог унапреди кроз учесталије међусобне посете високих званичника, као и кроз организацију билатералних политичких консултација два Министарства спољних послова на основу Меморандума о разумевању који је потписан прошле године.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News