HomeSerbiaМинистар Дачић са специјалним представником за западни Балкан МИП Румуније

Министар Дачић са специјалним представником за западни Балкан МИП Румуније

У разговору је изражено задовољство а обострано констатовано да билатералне односе две земље карактерише традиционално пријатељство, блискост а сарадња.

У разговору је посебно указано да постоји значајан простор за унапређење економске сарадње, првенствено у оквиру пројеката од значаја за инфраструктурно, саобраћајно и енергетско повезивање две земље, у областима зелене и циркуларне економије, као и у погледу даљег проширења трговинске размене која последњих година има тенденцију значајног увећања.
Специјални представник за западни Балкан МИП Румуније, амбасадор Адриан Давидоиу, укратко је упознао министра спољних послова Ивицу Дачића са основним циљевима и оквирима свог мандата и спремношћу да се ојачају институционалне а економске претпоставке за убрзано приступање земаља западног Балкана Европској унији.
Шеф српске дипломатије Ивица Дачић захвалио је Румунији на принципијелној позицији у погледу очувања територијалног интегритета Републике Србије, подршци ставовима Републике Србије у вези са ситуацијом на Косову и Метохији, као и континуираној подршци коју Румунија пружа Републици Србији у процесу европских интеграција.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао je са специјалним представником за западни Балкан МИП Румуније амбасадором Адрианом Давидоиуом.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News