HomeSerbiaМинистар Дачић са заменицом помоћника ГС НАТО за операције

Министар Дачић са заменицом помоћника ГС НАТО за операције

Заменица помоћника генералног секретара НАТО је истакла да Алијанса поштује политику војне неутралности Србије и да КФОР наставља да обавља поверени мандат статусно неутрално, у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић упознао је саговорницу са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији, посебно истакавши значај и улогу непристрасног и статусно неутралног ангажмана КФОР, чији су главни циљеви очување мира и безбедности и заштита српског и другог неалбанског становништва у Покрајини.
Констатован је напредак у политичком дијалогу и размотрене су могућности даљег унапређења сарадње Србије и НАТО, са циљем очувања мира и унапређења стабилности региона.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са заменицом помоћника генералног секретара НАТО за операције, Бурчу Сан.
Том приликом, размотрена су питања актуелне сарадње Србије и НАТО, безбедносне ситуације на Косову и Метохији и улоге НАТО вођене мисије КФОР.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News