HomeSerbiaМинистар Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Пакистана

Министар Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Пакистана

Саговорници су се сагласили да постоје потенцијали за даљи развој свеукупних односа, базираних на темељним принципима Покрета несврстаних земаља. Констатовано је да наредна, јубиларна 2023. година, у којој обележавамо 75 година од успостављања дипломатских односа између наше две земље, представља одличну прилику за даље интензивирање контаката и сарадње између Србије и Пакистана.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Исламске Републике Пакистан у Републици Србији Шерјара Акбара Кана.
У срдачном разговору, шеф српске дипломатије је захвалио пакистанском амбасадору на ангажману и личној посвећености током његовог трогодишњег мандата у Србији и пожелео му успех у наставку каријере. Изразио је уверење да ће се и убудуће наставити добра сарадња Министарства спољних послова Републике Србије а Амбасаде Исламске Републике Пакистан у Београду у циљу јачања билатералних односа а пријатељских веза између наше две земље, базираних на основама сарадње успостављене у оквиру Покрета несврстаних, где су наше две државе неретко наступале са заједничким ставовима у вези са значајним међународним питањима.    

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News