HomeSerbiaМинистар Дачић примио новоименованог амбасадора Словачке

Министар Дачић примио новоименованог амбасадора Словачке

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новог изванредног и опуномоћеног амбасадора Словачке Републике у Републици Србији Михала Павука.

Констатовано је да постоје бројне могућности за даље јачање свих видова сарадње у областима које су од значаја за обе стране, посебно у сфери економије, као и на мултилатералном плану.
Министар Дачић истакао је да посебно високо ценимо принципијелну подршку Словачке територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије. Захвалио је на континуираној подршци Словачке Републике евроинтеграцијама Републике Србије, као и на разумевању које показује према позицијама Републике Србије када је у питању наставак овог процеса. 
У срдачном и отвореном разговору обострано је оцењено да су билатерални односи две земље традиционално веома добри и пријатељски. Изражено је задовољство што две земље негују изузетне политичке односе, уз оцену да је у предстојећем периоду неопходно радити на даљем интензивирању билатералног политичког дијалога на свим нивоима, за шта на обе стране постоји спремност. 
Амбасадор Павук је истакао да ће се и лично ангажовати на даљем очувању одличних политичких односа између наше две земље, као и на јачању политичког дијалога и повећању броја узајамних посета на различитим нивоима. Рекао је да ће Словачка и убудуће наставити да пружа чврсту подршку европским интеграцијама Републике Србије. Са задовољством је истакао да се нада да ће представници словачке националне мањине и даље остати интегрални део наших односа. 

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News