HomeSerbiaМинистар Дачић примио амбасадора Португалије

Министар Дачић примио амбасадора Португалије

Подсетивши да је Лисабон 1998. године био домаћин светске изложбе ЕКСПО, амбасадор Вележ Каросо је изразио спремност португалске стране да подели своје искуство са Београдом, и пренео интерес португалских компанија да учествују у изградњи потребне инфраструктуре за њену организацију.

Саговорници су се сложили да постоје бројне могућности за даље јачање свих видова сарадње у областима које су од значаја за обе стране, посебно у сфери економије, туризма, обновљивих извора енергије, образовања и културне сарадње.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Португалије у Републици Србији Жозеа Вележа Кароса.
Амбасадор Вележ Каросо је подсетио да се његова земља залаже за даље проширење Европске уније, као и да ће и у убудуће наставити да пружа чврсту подршку Србији.
Министар Дачић је захвалио на континуираној подршци Републике Португалије евроинтеграцијама Републике Србије и истакао важност разумевања позиције Републике Србије у овом процесу, пре свега у вези са дијалогом између Београда и Приштине.
У срдачном и отвореном разговору обострано је оцењено да су билатерални односи две земље добри и пријатељски, да постоји простор и заједничка спремност за њихово даље унапређење, као и за интензивирање билатералног политичког дијалога на свим нивоима.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News