HomeSerbiaМинистар Дачић отворио Трећу конференцију почасних конзула

Министар Дачић отворио Трећу конференцију почасних конзула

Представљање пословних шанси и прилика за инвестирање у Републику Србију неће бити тежак задатак, јер су економски резултати наше земље, у протеклих десетак година, заиста импресивни. Због тога ћу бити слободан да кажем да Република Србија нуди убедљиво најбоље услове за инвестирање. Наша посебност је свакако и у томе што имамо пријатеље широм света и што смо отворени за сарадњу са земљама из свих региона.
Уважени почасни конзули,

Дубоко смо вам захвални на пружању помоћи нашим грађанима и дипломатско-конзуларним представништвима широм света, нарочито у тешким и кризним ситуацијама. Надам се да ће таквих ситуација бити све мање, а све више догађаја на којима ћемо представити нашу културу, стваралаштво, традицију и наслеђе нашег народа.
Свет у коме живимо, промене које се дешавају и изазови са којима се суочавамо, намећу потребу заједничког наступа и појачаног деловања, како бисмо могли да остваримо циљеве који су пред нама. Министарство спољних послова, али и сви други државни органи Републике Србије стоје вам на располагању за сваку врсту помоћи у вашем раду. Спремни смо да чујемо и уважимо ваше сугестије и предлоге и да, заједничким радом, наставимо да представљамо свету нашу Србију.
Желим да вам се још једном захвалим на свему што чините за Републику Србију. Ваш одговорни рад, као почасних конзула, превазилази културолошке разлике, негује разумевање и наглашава дух земље коју представљате, приближавајући Србију људима широм света. Република Србија ће, као и до сада, наставити да вам буде на располагању како бисмо, заједничким радом, на најбољи начин промовисали нашу Србију.  
 
Хвала на пажњи.”
Том приликом, министар Дачић се обратио присутнима, а његово обраћање преносимо у целости:
Том приликом, министар Дачић се обратио присутнима, а његово обраћање преносимо у целости:
Драги пријатељи,
Драги пријатељи,
Драги пријатељи,
Даме и господо,

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News