HomeSerbiaМинистар Дачић на 59. Минхенској безбедносној конференцији

Министар Дачић на 59. Минхенској безбедносној конференцији

На маргинама минхенског скупа, који је идеална прилика за размену мишљења са званичницима из целог света, министар Дачић је разговарао и са бившим министром иностраних послова НР Кине Ванг Јием, председником Бугарске Руменом Радевим, министром иностраних послова Аустрије Александером Шаленбергом, министром иностраних послова Босне и Херцеговине Елмедином Конаковићем, министром иностраних послова Републике Того Робером Дисеом, као и са председником Светског економског форума Боргеом Брендеом.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић боравио је у Минхену, где је учествовао на 59. Минхенској безбедносној конференцији.
Министар Дачић је, у саставу делегације председника Републике Србије Александра Вучића, присуствовао бројним билатералним састанцима које је председник Вучић имао: са француским председником Емануелом Макроном, канцеларом Немачке Олафом Шолцом, америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном, као и са високим представником Европске уније за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News