HomeSerbiaКанбера: Амбасадор Стефановић на прослави 50. годишњице манастира Светог Саве у Илајну

Канбера: Амбасадор Стефановић на прослави 50. годишњице манастира Светог Саве у Илајну

Амбасадор Стефановић је изразио задовољство због чињенице да присуствује овако значајном јубилеју за Српску православну цркву и српски народ у Аустралији. Рекао је да  је држава Србија чврсто опредељена за даље јачање веза са својом дијаспором, као и да у српској заједници види и значајан потенцијал за унапређење свеукупних односа Србије и Аустралије.

Амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић присуствовао је обележавању 50. годишњице од оснивања манастира Светог Саве у Илајну, најстаријег манастира Српске православне цркве у Аустралији и на јужној хемисфери.
Епископ Силуан говорио је о значају овог јубилеја, као и „духовној мисији“ манастира у Илајну током педесет година свог постојања. Посебно је истакао чињеницу и присуство амбасадора Србије, што показује, како је навео, велику бригу и залагање матичне државе.
Свету архијерејску литургију служио је епископ аустралијско-новозеландски Силуан, уз саслужење архимандрита Методија, игумана манастира Хиландар, архимандрита Теодора (Бојовића), игумана манастира Светог Саве у Илајну, као и бројног свештенства Митрополије аустралијско-новозеландске. После службе, свечаном литијом од храма Светог Саве до храма Светог Алимпија Столпника, унесена је чудотворна икона Пресвете Богородице Тројеручице „Илајнске“ у свој нови трон. Обележавању годишњице присуствовали су бројни представници српске заједнице из различитих крајева Аустралије.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News