HomeSerbiaДакар: Амбасадор Бауер предао акредитивна писма председнику Сенегала

Дакар: Амбасадор Бауер предао акредитивна писма председнику Сенегала

Амбасадор Републике Србије Иван Бауер искористио је ову прилику да пренесе поздраве председника Републике Србије Александра Вучића председнику Сенегала. Амбасадор Бауер је подсетио председника Сала на званичан позив који је наш председник упутио председнику Сенегала 2019. године.

Амбасадор Бауер је истакао да је позив и даље отворен и изразио наду да ће, након очекиване посете министaрке спољних послова Сенегала Аисате Тал Сал, уследити и посета председника Сала Београду.
Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко Иван Бауер предао је у Дакару акредитивна писма председнику Републике Сенегал Макију Салу, чиме је преузео дужност амбасадора Републике Србије у Сенегалу, на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Рабату.

Амбасадор Бауер је министарку Тал Сал информисао о тренутној ситуацији у нашим билатералним политичким и економским односима и истакао нашу спремност за њихово унапређење.
Током састанка је било речи и о посети министарке Тал Сал Републици Србији. Амбасадор Бауер је пренео поздраве министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића, као и његов позив Аисати Тал Сал да, у најскоријем периоду, посети Републику Србију, што је она са задовољством прихватила.
Пре предаје акредитивних писама председнику Сенегала, амбасадор Бауер је предао копије писама министaрки спољних послова Сенегала Аисати Тал Сал.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News