HomeSerbiaБукурешт: Интервју Aмбасадора Томашевића за Радио Темишвар

Букурешт: Интервју Aмбасадора Томашевића за Радио Темишвар

Амбасадор Томашевић истакао је да је реч о догађају од огромног значаја, првом такве врсте који се организује у Букурешту, а који ће послужити да се остваре контакти и продуби сарадња.

Амбасадор је нагласио да оваква врста догађаја није само значајна због промоције српских вина и остваривања сарадње, већ је и прилика да се додатно учврсте односи између Србије и Румуније и два народа, додајући да „путеви вина на најбољи могући начин спајају људе и доприносе да се развијају и културне везе, као и да се повећа број посета на обе стране, што је наш највећи интерес“.
Амбасадор се осврнуо и на сајам вина ,,Винска визија Отворени Балкан“ који је одржан у Београду од 1. до 4. септембра, рекавши да нико тако нешто није организовао у региону. Подсетио је да смо том приликом угостили наше румунске пријатеље који су имали сјајне утиске, те да је догађај у Букурешту својеврсни наставак те сарадње.
Истакао је да ће се наставити са оваквим активностима и у будућности, а да се у скорије време очекује да једна група румунских произвођача вина, заједно са представницима њихових винских барова и другим људима у ланцу снабдевања, посети Србију, српске винарије, дестилерије и увери се у квалитет српског вина и других српских производа.
Амбасадор је информисао о томе где се тренутно могу пронаћи српска вина на румунском тржишту, представивши будуће планове за пласман српских производа на румунско тржиште.
Додао је да су реакције учесника биле одличне и да су састанци који су уследили након промоције српских вина наговестили да ће неки од тих производа наћи своје место на румунском тржишту.
Такође, рекао је да су у септембру, приликом Дана Констанце у Новом Саду, представљена румунска вина и нагласио да ова три догађаја сведоче о томе да постоји јака жеља да се промовише све оно што је најбоље из две земље и да се унапреди та врста сарадње, повећа робна размена, али и повежу људи.
Амбасадор Републике Србије у Букурешту Стефан Томашевић дао је интервју за Српску емисију Радио Темишвара поводом одржане промоције српских вина и ракије, у организацији Амбасаде Србије у Румунији и винске куће ,,Грејт хил“ (The Great Hill) у Букурешту, која је пружила могућност да десет српских произвођача вина и две дестилерије представе своје производе дистрибутерима, представницима хипермаркета, хотела, ресторана и винских барова из Румуније.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News