HomeSerbiaБукурешт: „Дани српског филма“ у Букурешту

Букурешт: „Дани српског филма“ у Букурешту

На отварању, уочи пројекције првог од три филма који ће букурештанској публици бити приказани у наредним данима, присутнима су се обратили амбасадор Републике Србије у Букурешту Стефан Томашевић,  председник Савеза Срба и представник српске мањине у румунском Парламенту Огњан Крстић, као и директор Националног музеја сељака Румуније Вирђил Ницулеску.

Манифестација ,,Дани српског филма“ отворена је 18. октобра у Националном музеју сељака Румуније.
Амбасадор Томашевић поздравио је присутне, истакавши да му је част и задовољство што ће након шест година у Букурешту поново бити приказани српски филмови, као и да овакви догађаји доприносе унапређењу културне сарадње.
Имајући у виду значај догађаја и интерес публике који је овом приликом исказан, амбасадор Томашевић је најавио да Амбасада и Савез Срба у Румунији заједно раде на припреми новог фестивала српског филма који је планиран за пролеће наредне године.
Током ове манифестације, која се одржава у организацији Амбасаде Републике Србије и Савеза Срба у Румунији, први пут након шест година, у Букурешту ће бити приказани српски филмови.
„Дани српског филма“ отворени су пројекцијом филма „Краљ Петар Први“, за 19. октобар планирано је приказивање филма „Санта Марија дела Салуте“, док ће као последњи у овом циклусу 20. октобра публика имати прилику да погледа филм „Име народа“.
Навео је да је српска кинематографија веома цењена од стране румунске публике, као и да се нада да ће посетиоци уживати у српским филмовима.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News