HomeSerbiaБерн: Концерт и изложба радова ученика Српске допунске школе у Швајцарској

Берн: Концерт и изложба радова ученика Српске допунске школе у Швајцарској

  Подршку манифестацији пружио је КУД „Карађорђе“ из Берна, чији су најмлађи чланови на улазу у ДКП госте традиционално дочекали са хлебом и соли.

Главни организатори изложбе биле су наставница Јелена Митровић и вероучитељица Ађена Марковић из кантона Берн. У осмишљавању програма учествовале су са својим ученицима а наставнице Тијана Крајина и Снежана Шароњић, чији су ђаци узели и активно учешће у рецитацијама и солистичким наступима на труби, виолини, фрули, гитари и саксофону. У програму је учествовало више од fifty деце различитог узраста, чије уметничке вештине је посматрало стотинак родитеља и пријатеља.
Присутне госте и ученике поздравили су амбасадор Горан Брадић и протојереј-ставрофор Станко Марковић, парох српске православне општине Берн.
  Након програма, деца су имала прилику да, по старој српској традицији, у слами траже слаткише.
Конзул Предраг Мандић је припремио дипломе а захвалнице које су уручене свима који су послали своје радове или наступом увеличали догађај.
  У Амбасаду Србије у Берну пристигло је готово две стотине ликовних радова деце на теме: „Новогодишњи празници у мојој отаџбини“, „Божићно јутро у мом дому“ и „Бадње вече са баком и деком“.
У просторијама Амбасаде Републике Србије у Берну одржана је новогодишње-божићна ликовно-вајарска изложба и приредба српских ђака коју су заједнички организовали Амбасада, Допунска школа на српском језику и Српска православна црква.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News