HomeSerbiaБерлин: Амбасадорка Јанковић са државном министарком за Европу и климу у Министарству...

Берлин: Амбасадорка Јанковић са државном министарком за Европу и климу у Министарству иностраних послова Немачке

Обострано је изнето очекивање да ће на самиту Берлинског процеса бити усвојени значајни договори, који ће допринети даљем повезивању и јачању сарадње на западном Балкану.

Такође, амбасадорка Јанковић обавестила је државну министарку Лирман о напорима наше државе ка јачању удела обновљивих извора енергије у укупној енергетској потрошњи, као и напорима за диверсификацију снабдевања енергентима.
Подсетивши да Република Србија има потписан Меморандум о разумевању о климатском партнерству са Немачком, као једна од свега неколико земаља у свету и једина земља из Европе, амбасадорка Јанковић је истакла да то пружа основ за још снажнију сарадњу две земље у области Зелене агенде и еколошких пројеката.
Државна министарка Лирман указала је на спремност Министарства спољних послова Немачке да на том пољу тесно сарађује са Србијом.
У разговору је било речи и о другим актуелним темама у региону западног Балкана, попут састанака у оквиру Берлинског процеса, дијалога Београда и Приштине и даљих реформи у Србији у области европских интеграција.
Амбасадорка Републике Србије у Берлину Снежана Јанковић састала се са државном министарком у Министарству спољних послова Немачке Аном Лирман, са којом је разговарала о даљем напретку Србије у процесу евроинтеграција.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News