HomeSerbiaБаку: Министарство спољних послова Азербејџана организовало фото-изложбу поводом 25. годишњице успостављања дипломатских...

Баку: Министарство спољних послова Азербејџана организовало фото-изложбу поводом 25. годишњице успостављања дипломатских односа са Србијом

Амбасадор Србије у Бакуу Драган Владисављевић је, обраћајући се присутнима, подсетио да пријатељство и заједнички односи две земље сежу много пре 1997. године, када су и званично успостављени, као и да две земље и два народа веже слична судбина, како у прошлости, тако и данас. Иако су, током 25 година сарадње, две стране много постигле на билатералном плану, чињеница је да постоји још неоствареног потенцијала који треба развијати. У том смислу, српски амбасадор је обема странама пожелео да у наредних 25 година још више учврсте свој међународни положај, да сваким даном буду све успешније и јаче и да негују и снаже драгоцено и искрено пријатељство које постоји међу њима.

Поводом 25. годишњице успостављања дипломатских односа између Србије и Азербејџана, која је обележена 21. августа, Министарство спољних послова Азербејџана приредило је изложбу фотографија на којима су приказани најважнији догађаји који су обележили досадашње билатералне односе.
Говорећи о примерима добре билатералне сарадње на многим пољима, Халафов је посебно навео политичку, економску и трговинску сарадњу, као и ону у области културе и инфраструктуре, уз напомену да могућности за заједнички рад има и у другим секторима, попут енергетике и транспорта.
Скупу су присуствовали представници Министарства спољних послова Азербејџана, Амбасаде Србије у Бакуу и других институција са којима је Амбасада остварила сарадњу, попут Народне скупштине Азербејџана, Универзитета за језике, Азербејџанске дипломатске академије, Државне миграционе службе, компаније ”Азвирт” и других.
Изложбу је својим обраћањем свечано отворио заменик министра спољних послова Халаф Халафов, истакавши да је Србија једна од 12 европских земаља са којима је Азербејџан потписао документ о успостављању стратешког партнерства, што показује значај који Баку придаје односима са Београдом.
Присутни гости су, затим, били у прилици да погледају изложене фотографије којима су овековечени догађаји који су посебно обележили билатералне односе наше две земље, попут међусобних посета на високом нивоу и најзначајнијих међудржавних споразума.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News