HomeSerbiaДачић: За проналажење решења адреса Приштина

Дачић: За проналажење решења адреса Приштина

Он је навео да су црвене линије за Београд, чланство Косова у УН и угрожавање живота и имовине Срба на КиМ.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да у Приштини мисле да међународна заједница неће ништа предузети против њих и да је сада време да их неко разувери.
Извор: Танјуг
Дачић је новинарима после састанка са шефом италијанске дипломатије рекао да је Србија када је реч о ситуацији на КиМ и договорима показала да је део решења.
 
Оцењује да је на делу наметање суверенитета тзв. независне државе на северу Косова где то до сада није било могуће нити ће бити у будућности, јер српски народ то не жели.
Фото: МСП
“Ми се надамо да ће међународна заједница укључујући и ЕУ и САД и друге велике силе моћи да нађу начин како да убеде односно запрете Куртију да буде у функцији мира и стабилности у региону. У том погледу се надамо да ће се ипак постићи неко решење, али као што смо рекли и пре Вучићевог пута у Брисел адреса за тако нешто јесте Приштина”, указао је Дачић.
“У том погледу свима смо јасно показали да је узрок свих проблема на КиМ неспровођење договора који су постигнути у оквиру Бриселског споразума и да је узрок свих проблема опструкција која долази из Приштине”, навео је Дачић.
Министар је оценио да је председник Александар Вучић још једном демонстрирао вољу и жељу Србије да све проблеме решава мирним путем и да остаје верна дијалогу, те да неће повлачити једностране потезе чак и уколико јој се неки предлози не допадају.
“Не можемо да разговарамо о томе да Косово потврди своју независност тиме што ће постати чланица УН, са друге стране црвена линија јесте и напад на Србе, угрожавање њихових живота и имовине. То Србија не може дозволити, али се надамо да је овај рок (од 48 сати) дат да би се у њему нашла одговарајућа решења”, рекао је Дачић.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News