HomeSerbiaToкио: Амбасадорка Ковач са Парламентарним замеником министра иностраних послова Јапана

Toкио: Амбасадорка Ковач са Парламентарним замеником министра иностраних послова Јапана

И овом приликом је изразила захвалност Јапану на различитим механизмима помоћи, подсећајући да снажење билатералног политичког дијалога доприноси повећању јапанских инвестиција, а тиме и економском напретку Србије.

У куртоазном сусрету, амбасадорка је истакала очекивање да ће обележавање јубилеја 140. годишњице пријатељства Јапана и Србије послужити као прилика за даље унапређење билатералних односа.
Полазећи од универзалних вредности које Србија и Јапан деле, амбасадорка је, у контексту кризе у Украјини, изразила уверење да ће Србија, кроз различите моделе помоћи, значајно допринети духу солидарности у међународној заједници.
Амбасадорка Ковач је подршку Јапана процесу евроинтеграција Србије, и кроз оквир Иницијативе за сарадњу са западним Балканом, оценила подстицајном, нагласивши да Србија остаје посвећена европском путу и наставку чврстог залагања за очување и унапређење мира и стабилности у нашем региону.
Констатовала је да је дуги период пријатељства две земље био прожет различитим изазовима, акцентујући да је солидарност два народа, манифестована у веома тешким тренуцима ратова и природних катастрофа, посебно утицала на приближавање Србије и Јапана.
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач састала се са Парламентарним замеником министра иностраних послова Јапана Кентаром Уесугијем.

Source

Stay Connected
246FansLike
146FollowersFollow
Must Read
Related News