HomeSerbiaTокио: Посета амбасадорке Ковач Осаки

Tокио: Посета амбасадорке Ковач Осаки

Амбасадорка се састала са градоначелником града Тађирија, са којим је разговарала о могућностима за сарадњу и припремама префектуре Осака за Светску изложбу Експо која ће се одржати 2025. године, и посетила традиционални градски фестивал.  

Захвалила је руководству Јапанске фондације, међу чијим полазницима су бројни данашњи амбасадори и државни службеници на високим позицијама, на преданом раду и одличним програмима.
Амбасадорка Ковач је имала прилику да види будућу локацију Светске изложбе у Осаки а разговара са Манацуом Ићинокијем, замеником генералног секретара Јапанске асоцијације за Светску изложбу 2025. године, о организационим плановима домаћина и планираном учешћу Републике Србије.
Амбасадорка Ковач је одржала специјално предавање на Кансаи институту Јапанске фондације за учење јапанског језика, који је сама похађала, поводом прославе 25 година од његовог оснивања.  
Обраћајући се полазницима програма учења јапанског језика за дипломате, државне службенике из других држава, истраживаче и студенте постдипломских студија на размени, амбасадорка је говорила о свом искуству током усавршавања на Институту и истакла значај учења језика и упознавања са другим културама, које води ка већем степену разумевања и приближавања географски удаљених земаља.  
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач боравила је, на позив Јапанске фондације, у службеној посети префектури Осака.

Source

Stay Connected
250FansLike
459FollowersFollow
Must Read
Related News