HomeSerbiaЂурић: Односи Србије и САД на добром путу и могу само даље...

Ђурић: Односи Србије и САД на добром путу и могу само даље да напредују

Ђурић је у интервјуу за “Српски телеграф” рекао да смо успоставили висок ниво уважавања и разумевања по већини билатералних питања, да размењујемо позитивне поруке, а да се сарадња у многим областима сваким даном развија све више. 

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је да се односи Србије и САД налазе на добром путу и да верује да само даље могу да напредују, као и да томе и сам из прве руке сведочи у свакодневној комуникацији са представницима америчке администрације у Вашингтону.

Амбасадор Србије у САД је навео да трагедија у Украјини утиче на глобалне геополитичке токове, па и на међународне односе између готово свих земаља и нагласио да Србија улаже труд и енергију да узлазна трајекторија у односима са Вашингтоном  у времену тешком за целу Европу буде настављена, па још и израженија јер, како је навео, имамо жељу и интерес да тако буде. 

Ђурић је најавио да ће се ускоро амбасада Србије у Вашингтону и званично преселити у нову зграду, која се налази само неколико стотина метара од Беле куће и историјско је здање које је било у власништву некадашњег државног секретара САД Елихуа Рута, а које је прибављено у трајну својину државе Србије.

Према његовим речима, са амбасадором САД у Србији Kристофером Хилом имамо одличну сарадњу и он је неко ко разуме позицију Србије и активно ради на продубљивању и учвршћивању наших односа. 

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News