HomeSerbiaТребиње: Генерални конзул Вујић са градоначелником Мирком Ћурићем

Требиње: Генерални конзул Вујић са градоначелником Мирком Ћурићем

Генерални конзул је градоначелника обавестио да су његова врата, као и врата конзуларне канцеларије у Требињу, увек отворена за све предлоге које ће омогућити бољи и лакши живот грађанима Требиња и околине и да треба подржати што више таквих пројеката, као и да ће он учинити све како би се добила неопходна подршка надлежних институција Републике Србије.

Градоначелник Ћурић је као пример одличне сарадње истакао недавну акцију гашења шумских пожара где су дејствовали и хеликоптери МУП Републике Србије. Нагласио је да би од изузетне важности у остваривању пуног туристичког потенцијала града Требиња била најављена изградња аеродрома, који би олакшао и везу грађана Херцеговине са Београдом са којим су историјски везани.
Градоначелник је том приликом обавестио о већ учињеним радовима, као и о предстојећим, и још једном захвалио Републици Србији на издвојеним средствима будући да је Стари град туристички бисер од којег Требиње живи и развија се.
Након одржаног састанка, градоначелник и генерални конзул су посетили вртић „Србија“ у Требињу где их је директорка вртића обавестила о основним подацима и попуњености вртића који се налази у најнасељенијем делу Требиња, а затим су обишли и Стари град где су у току радови на поплочавању улица и санацији зидина.
Генерални конзул Републике Србије у Бања Луци Милош Вујић састао се у градској управи града Требиња са градоначелником Мирком Ћурићем током посете Требињу.
Генерални конзул Вујић је захвалио домаћину на добродошлици и обавестио га да је један од главних приоритета председника Републике Александра Вучића и сваке Владе Србије у последњих 10 година помоћ Републици Српској, што се огледа кроз бројне пројекте које је финансирала или суфинансирала Влада Србије, од вртића „Србија“ у Требињу чија је изградња завршена, преко обнове Старог Града у Требињу које је у току, до планиране изградње аеродрома у Требињу.
Градоначелник Ћурић је нагласио да је сарадња у свим областима на највишем нивоу у историји, што је резултат континуиране подршке коју председник и Влада Републике Србије пружају не само Требињу и околини, већ и источној Херцеговини и целој Републици Српској.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News