HomeSerbiaСеул: Дружење српских и корејских студената у оквиру програма „Млади амбасадори Србије“

Сеул: Дружење српских и корејских студената у оквиру програма „Млади амбасадори Србије“

Двочасовно дружење корејских и српских студената протекло је у веома лепој атмосфери, а Амбасада је за ову прилику припремила и традиционално српско послужење.

Похваљена је и активност корејских студената у промоцији Србије на друштвеним мрежама, превасходно кроз инстаграм налог ох.сербија (oh.serbia), где се редовно поставља садржај на корејском језику, са циљем да се корејској публици приближе српска култура, обичаји, храна, природне и природне лепоте.
Оцењено је да програм „Млади амбасадори Србије“ веома добро напредује, да корејски студенти стичу нова знања о Србији, а неколико њих је већ најавило да ће у наредним месецима посетити нашу земљу.
Корејски студенати, претежно са Катедре за српски језик Ханкук универзитета за стране студије (Hankuk University of Foreign Studies – HUFS), окупили су се у Амбасади Србије у Сеулу, у оквиру иницијативе „Млади амбасадори Србије“, која је започета прошлог месеца.
Активности и окупљања у оквиру програма „Млади амбасадори Србије“ биће настављене и у наредним месецима.
Овога пута корејским студентима се придружило и петоро српских студената који бораве и студирају у Сеулу, како би се ближе упознали и разговарали о сличностима и разликама између српске и корејске културе.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News