HomeSerbiaСеул: Додела диплома полазницима програма „Млади амбасадори Србије“

Сеул: Додела диплома полазницима програма „Млади амбасадори Србије“

У разговору амбасадора Немање Грбића са корејским студентима високо је оцењен наведени програм током ког је младим Корејцима ближе представљена Србија. Истакнуто је да се ради о првом програму такве врсте који је Амбасада организовала са корејским студентима, а учесници (углавном студенти са Катедре за српски језик Ханкук универзитета за стране студије – Hankuk University of Foreign Studies — HUFS) су истакли да им је он омогућио да стекну нова знања о Србији. Посебно је похваљена активност корејских студената у промоцији Србије на друштвеним мрежама, превасходно кроз инстаграм налог oh. serbia, где је успостављена пракса редовног постављања садржаја на корејском језику, који корејску публику упознаје са разноврсним аспектима српске културе, обичаја, хране, природних лепота а др.

У Амбасади Републике Србије у Сеулу одржано је ново окупљање са корејским студентима у оквиру програма „Млади амбасадори Србије“, којом приликом је Амбасада полазницима програма доделила дипломе за учешће у наведеној иницијативи.

Амбасадор Грбић је најавио је да ће, након „дипломирања“ прве генерације „Младих амбасадора Србије“, програм бити настављен и наредне године, уз обогаћивање и унапређивање његовог садржаја.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News