HomeSerbiaСелаковић: Интензивирати политички дијалог и сарадњу са Костариком

Селаковић: Интензивирати политички дијалог и сарадњу са Костариком

Шеф српске дипломатије указао је и да присуство специјалног изасланика председника Србије на недавној церемонији инаугурације председника Родрига Чавеса Роблеса јасно показује нашу решеност да са Костариком ојачамо дијалог и сарадњу.

   
Селаковић је говорио и о могућностима за јачање економске сарадње, нарочито у области пољопривреде, али и сарадњи у области спорта, културе, просвете, уједно, изразивши задовољство што ће током посете имати сусрете и конкретне разговоре са три министра Костарике.
Након данашњег састанка, министри Селаковић и Тиноко потписали су Меморандум о разумевању о успостављању механизма политичких консултација два министарства спољних послова, Меморандум о разумевању о сарадњи Дипломатске академије МСП Србије и Дипломатског института „Мануел Мариа де Пералта“ МСП Костарике, као и Заједничку декларацију о проглашењу новог датума успостављања дипломатских односа Србије и Костарике, којим је усаглашен 27. октобар 1882. за дан започињања билатералних односа две државе. Селаковић је са ресорним костариканским колегама потписао и Меморандум о сарадњи у области пољопривреде и Меморандум о разумевању у области спорта.
Двојица министара разменили су мишљења о најважнијим међународним и регионалним питањима, а шеф српске дипломатије информисао је костариканског колегу о стању на Косову и Метохији, подвукавши да је то питање од прворазредног значаја за Србију.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News