HomeSerbiaППВ и МСП Ивица Дачић састао се са шефом катарске дипломатије

ППВ и МСП Ивица Дачић састао се са шефом катарске дипломатије

Први потпредседник Владе и министра спољних послова Републике Србије Дачић оценио је односе две земље као изузетно пријатељске, те изразио наду да ће се наставити висок ниво контаката, али и практичне сарадње у областима од заједничког интереса, нарочито у области економије и инвестиција.

У контексту заједнички изражене жеље за даљим јачањем односа и интензивнијом разменом посета на високом и највишем нивоу, министар Дачић искористио је прилику да позове свог катарског колегу у званичну посету Србији.
Саговорници су се сагласили да је интензивнији политички дијалог у последњих неколико година резултирао суштинским унапређењем билатералне сарадње, али су такође закључили да постоји и неискоришћен потенцијал, нарочито у областима економије, привреде и пољопривреде.
Министар спољних послова Дачић похвалио je  организациjу светског првенства у фудбалу и изразио захвалност на позиву за посету министру спољних послова а министру спорта Катара.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са министром спољних послова Државе Катар шеиком Мохамедом бин Абдулрахманом бин Џасимом Ал Танијем.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News