HomeSerbiaДачић: Србија шаље 1,5 милиона евра помоћи Турској и Сирији

Дачић: Србија шаље 1,5 милиона евра помоћи Турској и Сирији

Како је истакао, Влада Србије је до сада упутила 2,8 милиона евра за Турску и 2,98 милиона евра за Сирију.

Шеф српске дипломатије је на, пленарној седници у оквиру донаторске конференције, рекао да је Влада Србија у првим данима трагедије формирала оперативни тим за координацију хуманитарне помоћи, како би помогла народу Турске и Сирије.   
Извор/Фото: Танјуг
“Поздрављамо иницијативу ЕУ и Шведске и користим ову прилику да породицама настрадалих пренесем изразе саучешћа. Делимо бол са онима који су изгубили своје најмилије, а јасно је да наша солидарност у изразима пијетета и саучешћа није довољна. Због тога је Влада Србије издвојила додатна средства за две земље од укупно 1,5 милиона евра, по 750.000 евра за сваку”, истакао је Дачић.
Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас у Бриселу да је Србија определила додатну помоћ Турској и Сирији, после катастрофалних земљотреса почетком фебруара, од укупно 1,5 милиона евра, по 750.000 евра за сваку земљу.
Навео је да помоћ Србије неће престати са овим и да смо спремни да наставимо да пружамо подршку.
“Овакви догађаји нам служе као подсетник да само заједно можемо да пружимо адекватне одговоре на глобалне изазове. Европско јединство је у овим околностима веома важно”, закључио је шеф српске дипломатије.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News