HomeSerbiaВелингтон: Амбасадор Стефановић предао акредитивна писма генералној гувернерки Новог Зеланда

Велингтон: Амбасадор Стефановић предао акредитивна писма генералној гувернерки Новог Зеланда

Амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић предао је акредитивна писма генералној гувернерки Новог Зеланда Синди Киро и тиме ступио на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора у тој држави.

Генерална гувернерка пожелела је амбасадору Стефановићу добродошлицу и успех у раду на Новом Зеланду. Изразила је спремност на сарадњу у циљу повезивања две државе, укључујући и јачање економских и културних веза, те замолила амбасадора да пренесе њене најбоље жеље председнику Републике Александру Вучићу.
Амбасадор Стефановић пренео је поздраве председника Републике Србије Александра Вучића и истакао нашу посвећеност унапређењу билатералних односа са Новим Зеландом, посебно кроз интензивирање политичког дијалога на највишем и високом нивоу, као и кроз даљи развој сарадње у различитим областима – чему значајан допринос може да дâ и српска заједница у овој земљи.
Свечана церемонија предаје акредитивних писама одржана је у Кући гувернера у Велингтону, а добродошлицу амбасадору Стефановићу, поред почасног строја оружаних снага, традиционалним плесом, пожелели су и представници маорске заједнице.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News