HomeSerbiaЈерменија: Делегација Републике Србије на 67. заседању Комисије за Европу Светске туристичке...

Јерменија: Делегација Републике Србије на 67. заседању Комисије за Европу Светске туристичке организације Уједињених нација

У раду Европске комисије Светске туристичке организације учествовале су делегације из 35 земаља, а отварању састанка су присуствовали заменик премијера Јерменије Хамбардзум Матевосјан, министар економије Јерменије Вахан Керобјан и генерални секретар Светске туристичке организације Зураб Пололикашвили.

Током сусрета амбасадорке Панајотовић Цветковић са генералним секретаром Пололикашвилијим, као и са председником Комисије за Европу, замеником министра туризма Грчке Софијом Захараки, позитивно је оцењена сарадња Србије са Светском туристичком организацијом.
Састанак је првенствено био посвећен стратегији за опоравак и јачање туристичког сектора у време актуелних глобалних изазова, пандемије Ковид-19 и ситуације у Украјини. Генерални секретар Пололикашвили је представио извештај о раду организације, а затим је представљен и извештај о ангажовању организације и резултатима у Европи.
За домаћина следећег заседања Комисије за Европу Светске туристичке организације Уједињених нација у 2023. години изабрана је Бугарска.
Амбасадорка Републике Србије у Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић предводила је делегацију Републике Србије на 67. заседању Комисије за Европу Светске туристичке организације Уједињених нација, које је одржано 1-3. јуна у Јеревану.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News