HomeSerbiaЈереван: Уметнички догађај у част почасног конзула Србије у Јеревану Бабкена Симоњана

Јереван: Уметнички догађај у част почасног конзула Србије у Јеревану Бабкена Симоњана

У свом обраћању, амбасадорка Панајотовић Цветковић захвалила је почасном конзулу Симоњану на његовом досадашњем раду и афирмацији српске културе и наслеђа у Јерменији, истичући његову посвећеност и таленат за стварање књижевних мостова.

Почасни конзул Симоњан представио је елементе из своје богате биографије и библиографије, а говорници су изразито позитивно оценили његов књижевни и преводилачки опус, као и посвећеност и допринос снажењу културних веза Србије и Јерменије.
Омаж у част почасног конзула Србије у Јеревану Бабкена Симоњана поводом 70 година од његовог рођења одржан је у Музеју књижевности и уметности ,,Јегише Чаренц”.
Почасни конзул Симоњан се готово пет деценија бави поезијом, превођењем, есејистиком и публицистиком, а као врсни познавалац Србије и српског језика, највећи део свог обимног уметничког и преводилачког рада посветио је управо снажењу веза Србије и Јерменије.
О његовом раду и стваралаштву су говорили директор музеја „Јегише Чаренц“ Вахагн Саргсјан, дописни члан Академије наука Републике Јерменије Аелита Долухањан, амбасадор Србије у Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић и директор Фестивала «Смедеревска песничка јесен» Миљан Губеринић.
Посебно је истакла значај његовог ангажовања на приближавању Србије и Јерменије, због чега је награђен Златном медаљом, високим државним одликовањем Р. Србије, као и бројним престижним књижевним наградама.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News