HomeSerbiaЈереван: Амбасадорка Панајотовић Цветковић са председником Народне скупштине Јерменије

Јереван: Амбасадорка Панајотовић Цветковић са председником Народне скупштине Јерменије

Посебну пажњу саговорници су посветили актуелним приликама и процесима на унутрашњем плану, посебно очувању мира и стабилности и ситуацији у региону Јужног Кавказа и на западном Балкану у актуелним приликама глобалних изазова.

Амбасадорка Панајотовић Цветковић је захвалила на срдачном пријему и пренела очекивање за унапређење политичког дијалога између Србије и Јерменије, економске сарадње и сарадње у свим другим областима, са акцентом на развој парламентарних веза.
Домаћин се, исказавши задовољство због новог, али и претходног сусрета, када му је амбасадорка Панајотовић Цветковић уручила акредитивна писма док је привремено обављао функцију в.д. председника, сагласио да постоји велики потенцијал за међупарламентарну сарадњу, посебно у контексту размене посета, сарадње парламентарних група пријатељстава и сарадње у оквиру мултилатералних платформи.
Председник Народне скупштине Симоњан је позитивно оценио именовање резидентног амбасадора Србије, као и отварање Амбасаде у Јеревану, сматрајући ове потезе снажним подстицајем за даљи развој билатералних односа.
Амбасадорка Србије у Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић састала се са председником Народне скупштине Јерменије Аленом Симоњаном.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News