HomeSerbiaФранкфурт: Састанак генералног конзула Радовановића са министарком просвете немачке покрајине Рајнланд-Пфалц

Франкфурт: Састанак генералног конзула Радовановића са министарком просвете немачке покрајине Рајнланд-Пфалц

Истакавши значај очувања језичког и културног идентитета, као и знања ћириличног писма за ђаке српског порекла, генерални конзул је захвалио министарки на изузетном разумевању коју њено министарство и она лично показују према српској заједници у Рајнланд-Пфалцу.

Знање матерњег језика је компаративна предност у 21. веку у једном мултилингвалном друштву каква је и СР Немачка, истакао је Радовановић.
Министарка Хубиг је захвалила генералном конзулу и координаторки Букинац на веома корисном и продуктивном састанку, на којем је истакнут значај сарадње институција двеју земаља у циљу успостављања што квалитетнијег програма наставе и излажење у сусрет потребама наших грађана који живе на том простору.
Генерални конзул Републике Србије у Франкфурту Бранко Радовановић састао се у Мајнцу са министарком просвете немачке покрајине Рајнланд-Пфалц др Штефани Хубиг, са којом је разговарао о модалитетима допунске наставе на српском језику у овој покрајини.
Министарка Хубиг је изразила интересовање за положај српске заједнице у Рајнланд-Пфалцу, те исказала спремност за сарадњу са Генералним конзулатом по питању размене искустава између наставника српске допунске наставе и покрајинског Педагошког института.
Састанку је присуствовала и координаторка српске допунске наставе Биљана Букинац, која је министарки објаснила модел српске допунске наставе који се реализује у покрајини Хесен и широм Европе, захваљујући ангажовању и средствима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и уз подршку Министарства спољних послова Републике Србије.
Наговестила је и могуће учешће наставника српске допунске наставе на њиховим педагошким семинарима.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News