- Advertisement -
HomeSerbiaФранкфурт: Концерт Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“

Франкфурт: Концерт Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“

Концерт овог најстаријег војног оркестра у Србији био је посвећен Станиславу Биничком.

У присуству чланова ансамбла „Станислав Бинички“ и више десетина припадника српске дијаспоре из Франкфурта и околине, генерални конзул Радовановић и генерални конзул Руске Федерације у Франкфурту Иван Котулев положили су венце на Спомен крст.
Генерални конзул Бранко Радовановић је поздравио госте, подсетивши на жртву коју су српска војска и народ у Првом светском рату поднели за мир и слободу. Нагласио је да је данас у Европи више него икада потребан мир.
Поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, у организацији Генералног конзулата Републике Србије у Франкфурту, и у сарадњи са Министарством одбране Републике Србије, у сали Црквене општине Српске православне цркве одржан је свечани концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране Републике Србије „Станислав Бинички“.
Публика, у којој су били представници покрајине Хесен и града Франкфурта, као и многобројна српска дијаспора, овацијама је поздравила чланове ансамбла након извођења нумера „Марш на Дрину“, „Ово је Србија“ и „Ој Србијо, мила мати“.
Пре концерта одржан је парастос на Српско-руском војничком гробљу Централног градског гробља у Франкфурту.

Source

Stay Connected
251FansLike
442FollowersFollow
Must Read
Related News