HomeSerbiaТАНЈУГ - Дачић: Спискови за хапшење Срба са KиМ доказ Kуртијевог лудила

ТАНЈУГ – Дачић: Спискови за хапшење Срба са KиМ доказ Kуртијевог лудила

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да је појава списка Срба са KиМ који треба да буду ухапшени, а међу њима и старијег сина и брата председника Александра Вучића, још један доказ не само лудости онога што ради Аљбин Kурти већ и показатељ колико је спреман на даље заоштравање ситуације.

То је још једна потврда јединства државног руководства на челу са председником Вучићем и Српске листе, односно српског народа на KиМ.
Након потписивања Протокала о сарадњи са Министарством за информисање и телекомуникације у Министарству спољних послова, Дачић је рекао да појава спискова за хапшење Срба на KиМ потврђује две ствари.
,, Прва је да је лаж да нема спаискова, како су они говорили, већ да се на њима налазе и чланови породице председника Вучића. Друга ствар које се потврђује је да је главни узрок свих проблема, главни реметилачки фактор, претња миру и стабилности регион јесте Аљбин Kурти и његова клика”, поручио је Дачић.
Извор: Танјуг
То је срамно и недопустиво, казао је Дачић и додао да очекује  најоштрију осуду међународне заједнице.
Истакао је, међутим, да до сада није чуо ниједну реакцију међународне заједнице.
,, Величанствени јучерашњи скуп показује колика је снага народа када се бори за слободу и мир. Свесни смо тога да Kурти жели да протера Србе са KиМ и тиме оствари пречицу за решавање питања KиМ. То му свакако нећемо дозволити, а то показују и ко им највише смета- председник Вучић”, рекао је Дачић и додао да нападом на породицу председника а стављањем на спискове чланова  породице желе да изврше притисак на њега.
,, Свима је јасно да су председник Вучић и Србија конструктиван део дијалога Београда и Приштине. Сви говоре да је Kурти проблем, али шта раде да реше тај проблем? Ћутањем му дају подршку да протера српски народ са KиМ”, закључио је Дачић.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News